Cost Estimator

Stuur deze vacature naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om vacature: Cost Estimator door te sturen naar een vriend.

Door: Oscar Oosterhof (24-10-2012 13:01:53)

Bedrijfsprofiel
Cliënt is actief binnen de voedingsmiddelenindustrie.


Functie inhoud
De afdeling neemt de leiding bij de bouw van fabrieken voor voedingsmiddelen, van tekentafel tot succesvolle in productie name. Het betreft complexe, multidisciplinaire projecten en programma’s in de range van €2.5 tot meer dan €50 miljoen. Als Cost Engineer werk je samen met de Portfoliomanager en Senior Projectmanagers aan de ontwikkeling en uitvoering van deze complexe innovatieve nieuwbouw en uitbreidingsplannen in Nederland. Je kunt hierbij denken aan de bouw van onder meer procesapparatuur, gehele nieuwe productielijnen of verpakkingslijnen.  In deze voor de afdeling nieuwe functie ben jij verantwoordelijk voor complete en nauwkeurige ramingen, begrotingen en het uitvoeren van risico analyses bij de opstart van alle investeringsprojecten. Aannames, risico’s en onvoorziene factoren calculeer jij exact in en de impact van scope- en cost wijzigingen stel je op voorhand vast. 

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, opzetten en onderhouden van een database van ramingen en de werkelijke investeringslasten. Je produceert eenheidstarieven voor toekomstig gebruik en genereert trends voor schattingen en consistente geactualiseerde prognoses. Jij slaagt er iedere keer weer in nauwkeurige ramingen en begrotingen van de investeringsprojecten te geven.  Om dit te realiseren zet jij jouw commerciële en analytische vaardigheden in en maak je gebruik van jouw engineering expertise. Het werken onder tijdsdruk brengt het beste in jou naar boven. Je bent een overtuigende gesprekspartner en vaardig in het geven van presentaties. Uiteraard ben je op de hoogte van relevante wetgeving, trends en exchange rates. Jouw uitgebreide cost engineering ervaring heb je opgedaan in de voedingsmiddelenindustrie of chemie. Je bent bereid om voor en op verschillende locaties in Nederland te werken. Beheers jij de Nederlandse en Engelse taal perfect en weet je goed om te gaan met commerciële en culturele aspecten?  
 

Functie eisen
In aanvulling op de bovengenoemde ervaring en vaardigheden beschik je ook over:
Een HBO of WO diploma in de techniek (zoals werktuigbouwkunde, electrotechniek, technische bedrijfskunde of procestechnologie)
Ten minste 5 jaar ervaring als cost engineer binnen de proces industrie, bij voorkeur in de voedingsmiddelen of chemie.
Aantoonbare kennis en ervaring met engineering, inkoop en constructiegedetailleerde kennis van productie en constructie processen en kosten
Een Certified Cost Engineer met DACE / ICEC / AACE heeft onze voorkeur


Locatie
Midden Nederland

Aanvang
Op kort termijn

Periode
Vast dienstverband

Reageren

Wilt u reageren op deze vacature, vul dan het onderstaande formulier in.